vrijdag 26 februari 2016

Wortelcake (suikervrij, boterloos maar heerlijk!) en vega roti

Nog nooit eerder bakte ik een wortelcake...en nu is het er van gekomen. Ik vond een recept wat me aan stond en ging aan de slag
Het resultaat een luchtige heerlijke wortelcake. Het recept vond ik hier. In het recept word sojamelk gebruikt maar dat had ik niet dus heb ik vervangen voor gewone melk wat ook prima ging. In de cake gaat geen boter maar 4 EL olie. I.p.v. suiker wordt agavestroop gebruikt.
Zeker voor herhaling vatbaar!

Zo maakte ik ook nog nooit roti. En in het boekje "koken met karin zonder pakjes en zakjes 2" staat een recept voor vega roti. Aangezien ik mijn repertoire van vega recepten uit aan het breiden ben maakte ik dit recept
En super lekker. Wel wat werk, ook zelf de roti´s gemaakt, maar het was het zeker waard. Nu had ik de helft van het recept gemaakt (dus voor 2 personen). Desondanks hadden we nog behoorlijk wat over van het pompoenmengsel en het bonen-aardappelmengsel. Ook had ik nog een halve pompoen over. De volgende dag de rest van de pompoen en een liter water erbij gedaan een klein half uurtje laten koken, de staafmixer erin en een heerlijke goed gekruide soep op tafel gezet! 

Ik heb nog gezocht of ik dit recept ook online kon vinden en ik heb hier een foto gevonden. Het kookboekjes van karin vind ik echte aanraders. Ik gebruik ze zeer regelmatig!

Fijne dag 

Groetjes Titi

zaterdag 20 februari 2016

Gebreide koffieboon sokken

Weer een paar sokken af, dit keer niet voor mij maar voor een vriendin


Ik ben wel even model want ik vind sokken aan de voet er nu eenmaal mooier uit zien dan niet aan de voet. Weer een nieuw patroontje geprobeerd namelijk het koffieboontje. Een oud Hollands patroon uit het boekje "sokken brei je zo!"
 Een super  patroontje niet te moeilijk maar een leuk resultaat! 
Mijn eerder gebreide sokken worden flink gebruikt met het gure weer. Dat ze lekker zitten en echt warm zijn maakt het nog leuker om ze te breien. Grappig om te merken dat ik nu naast een haakproject  ook altijd wel een paar sokken op de pennen heb staan waar ik zo nu en dan wat aan brei!

Fijn weekend allemaal

Groetjes Titi

vrijdag 12 februari 2016

Moestuinkriebels

Ja hoor ik heb er weer last van, de moestuinkriebels!
Plannen worden gemaakt, de boeken weer tevoorschijn gehaald en de zaadcollectie uitgebreid en aangevuld
Natuurlijk ga ik weer wat nieuwe soorten uit proberen. 

Bijvoorbeeld augurken, ik vond zaadband met augurken en dille gecombineerd. En al zijn mijn ervaringen met zaadband niet zo goed (als de vogels het te pakken krijgen....) toch ga ik het proberen. Een vriendin van mij bracht laatst ook zaad voor mij mee uit schotland, super lief! En hoe toevallig dat daar regenboog snijbiet bij zat, dat wilde ik dit jaar uitproberen! Afgelopen jaar had ik voor het eerst gewone snijbiet en ben zeer gecharmeerd van deze makkelijke en lekkere groente. Echt een aanrader dus! En ook zaadjes van een leuke komkommersoort had ze meegebracht. Het word op het zakje cucamelon genoemd, maar ze zijn in Nederland volgens mij beter beken als muismeloen. Het zijn komkommerachtige vruchtjes ter grootte van een druif. 

Binnen heb ik net de eerste zaadjes in de grond gestopt van vroege tomaten, kleine paprika´s en pepers. Buiten wacht ik toch nog maar even aangezien er voor volgende weer hier nog behoorlijke vorst voorspelt is.

En voor het snelle resultaat heb ik wat kiemgroenten staan, Het is tuinkers en rucolakers
Lekker op brood, door de salade of door het warme eten en natuurlijk super gezond! 

Fijn weekend

Groetjes Titi


vrijdag 5 februari 2016

Vega vrijdag

Dit keer een leuke tip van een lieve vriendin. Hartige `everyting` pannekoeken. En nu zal je denken je hebt toch geen recept nodig om pannenkoeken te bakken en dat is natuurlijk ook niet zo. Maar toch heeft het me weer op nieuwe ideeën gebracht b.v. het toevoegen van zaden aan de pannenkoeken en meer soorten groenten. Hierdoor word het een volwaardige maaltijd. Dus even alles klaar zetten
En na het bakken zien ze er dan zo uit
Goed vullende lekkere pannenkoeken. 
In het recept worden er geen kruiden toegevoegd maar ik heb bruchetta toegevoegd en dat smaakte er goed bij. Ook heb ik een deel van de tarwebloem vervangen voor speltmeel.

hier vind je het recept. En als je toch op de site bent kijk dan nog eens even wat verder er staan veel leuke recepten op die makkelijk te maken zijn.

Fijn weekend allemaal

Groetjes Titi